top of page
Ιστορίες επιτυχίας : Ο άντρας μου 20 χρόνια καπνιστής και ο πατέρας μου 55!!! Αναρωτιούνται γιατί δεν τους την γνώρισα πιο νωρίς. Η καλύτερη μέθοδος απεξάρτησης (συνεδρίες με ομιλία και μόνο) από αυτό που πεισματικά θέλουν πολλοί να λένε "μα μου αρέσει, δεν θέλω να το κόψω ακόμα , όταν θα το αποφασίσω θα το κόψω πανεύκολα" αλλά κάθε μέρα που περνάει το μόνο που καταφέρνουν είναι κακό για την υγεία τους! Μπράβο Χριστίνα Σεραφείμ ,σε ευχαριστώ που "έσωσες" 2 δικούς μου αγαπημένους ανθρώπους και μακάρι να σου δώσουν την ευκαιρία, να κάνεις το ίδιο και άλλοι πολλοί...  Αθηνά

Ιστορίες επιτυχίας

... Η καλύτερη μέθοδος απεξάρτησης. 

Αθηνά

Ο άντρας μου 20 χρόνια καπνιστής και ο πατέρας μου 55!!! Αναρωτιούνται γιατί δεν τους την γνώρισα πιο νωρίς. Η καλύτερη μέθοδος απεξάρτησης (συνεδρίες με ομιλία και μόνο) από αυτό που πεισματικά θέλουν πολλοί να λένε "μα μου αρέσει, δεν θέλω να το κόψω ακόμα , όταν θα το αποφασίσω θα το κόψω πανεύκολα" αλλά κάθε μέρα που περνάει το μόνο που καταφέρνουν είναι κακό για την υγεία τους! Μπράβο Χριστίνα Σεραφείμ ,σε ευχαριστώ που "έσωσες" 2 δικούς μου αγαπημένους ανθρώπους και μακάρι να σου δώσουν την ευκαιρία, να κάνεις το ίδιο και άλλοι πολλοί...

Αθηνά

... Επιτέλους έχω απαλλαγεί.

Γεύση

Νιώθω σαν να μην κάπνιζα ποτέ. Όταν καπνίζουν γύρω μου, μου φαίνεται πολύ ξένο. Η κοινωνικότητά μου από την άλλη μέρα και μετά ήταν κανονική. Ποτά με φίλους, παρέες και πάρτι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα!

Επιτέλους έχω απαλλαγεί από αυτή την βρωμερή συνήθεια! Ούτε μια στιγμή δεν είπα να έχω ένα τσιγάρο!

Σ’ ευχαριστώ που μου άνοιξες κι άλλα μονοπάτια του μυαλού μου.

Γεύση

... Είμαι ελεύθερος … ξανά!!!

Ηλίας

Από τότε που πήγαινα Τρίτη Δημοτικού φορούσα γυαλιά μυωπίας.
Τα γυαλιά έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και δεν μπορούσα να πάω πουθενά χωρίς αυτά! Κάποια στιγμή (μιλάμε για τις αρχές της δεκαετίας του
80) δοκίμασα τους πρώτους μου φακούς επαφής! Ω, τι θαύμα!!!  Έβλεπα καλά χωρίς την παρουσία των γυαλιών! Με θυμάμαι να περπατώ στο δρόμο, χωρίς τα γυαλιά αλλά με τέλεια όραση, και να σκέφτομαι «Είμαι ελεύθερος! Είμαι ελεύθερος!»
Ένα παρόμοιο θαύμα, με πολύ μεγαλύτερη σημασία όμως, συνέβη και κατά τις συνεδρίες μου με την Χριστίνα.
Ήθελα να κόψω το κάπνισμα εδώ και καιρό, και μέσω ενός κοινού γνωστού, έμαθα για τη μέθοδο smoke and stop. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν επιφυλακτικός όσον αφορά στα αποτελέσματα που θα είχε, γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα σταματούσα το κάπνισμα έτσι... απλά!
Είχα δοκιμάσει μια δυο φορές στο παρελθόν να το κόψω, όμως δεν τα είχα καταφέρει!
Οι δυο τρίωρες συνεδρίες με τη Χριστίνα κύλησαν σαν... νεράκι, σχεδόν δεν κατάλαβα ποτέ πέρασε η ώρα, και σίγουρα δεν κατάλαβα πότε συντελέστηκε το... θαύμα! Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι τώρα,
9 μήνες μετά από αυτές τις συνεδρίες, απλά δεν ασχολούμαι με το τσιγάρο, είναι κάτι έξω από μένα, δεν με επηρεάζει και δεν του δίνω καμία απολύτως σημασία! Είμαι ελεύθερος... ξανά!!!
Τώρα πια, βλέποντας τους καπνιστές γύρω μου, παρόλο που δεν με ενοχλούνε με τον καπνό τους (ήμουν και εγώ άλλωστε μαζί τους κάποτε), θέλω με όλο μου το είναι να τους μεταδώσω την εμπειρία μου και να τους κάνω να δουν το φως στην άκρη του τούνελ!
Ναι, υπάρχει λύση για τη διακοπή του καπνίσματος, είναι απλή και ανώδυνη, και αποτελεί εμπειρία για οποιονδήποτε σκεπτόμενο άνθρωπο: λέγεται smoke and stop!!!

Ηλίας

... Πλήρης επανασυνειδητοποίηση και ανατροπή.

Νίκος

Ύστερα από πρόταση φίλου γνώρισα την Χριστίνα, έχοντας ήδη συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να κόψω το κάπνισμα.
Η βοήθειά της ήταν σημαντική ώστε η μετάβαση από την μία κατάσταση (του καπνιστή) στην άλλη (του μη καπνιστή) να γίνει ανώδυνα, χωρίς εντάσεις, ψυχολογικούς επηρεασμούς και ψυχοσωματικά σύνδρομα. Αντίθετα η συμβολή της ήταν σημαντική ώστε να οδηγηθεί η μεταβατικότητα αυτή με απόλυτη ηρεμία, επίγνωση και σίγουρη αποτελεσματικότητα. Παράλληλα η Χριστίνα με βοήθησε να κόψω την πολύ μεγάλη καθημερινή κατανάλωση Νεσκαφέ που σε συνδυασμό με το τσιγάρο μου προκαλούσε έντονη ανάγκη κατανάλωση (υπέρμετρη) παυσίπονων. Άρα η διακοπή τους ήταν το ίδιο σημαντική και ίσως σημαντικότερη της διακοπής του καπνίσματος. Η έννοια της εξάρτησης και της ρήξης των δεσμών της, ήταν μια άλλη διάσταση που μου έδειξε την άρρηκτη σύνδεση του καπνίσματος με τα συστημικά πρότυπα και την επιρροή τους.
Η καθοδήγηση της Χριστίνας, η ηρεμία της, η οξυδέρκειά της, η έντονη διαγνωστικότητα του ψυχογραφήματος συνέτειναν ώστε σε πολύ μικρό χρόνο (
3 συνεδρίες) να υπάρξει πλήρης επανασυνειδητοποίηση και ανατροπή της προηγούμενης κατάστασης και επαναφορά της νέας κατάστασης με απόλυτη ηρεμία και με απουσία εντάσεων στον οικογενειακό ή επαγγελματικό μου περιβάλλον.
Για την σημαντική της αυτή βοήθεια της είμαι βαθύτατα ευγνώμων.

Νίκος
 

... Ελευθερώθηκα από αυτόν τον διαβολάκο.

Ξανθή

Όταν ήρθα στην Χριστίνα βασικά δεν ήρθα για να κόψω το τσιγάρο, άλλη ήταν η προτεραιότητά μου. Συνάντησα ένα γλυκύτατο πλάσμα που τελικά μίλησε στην καρδιά και στο μυαλό μου και όντως την ημέρα που έφυγα από το γραφείο της αν και δεν το πίστευα, έσβησα το τελευταίο μου τσιγάρο. Είκοσι μέρες μετά ακόμη δεν έχω καταλάβει πώς έγινε αυτό παρόλα αυτά νιώθω χαρούμενη γιατί μετά από τριάντα τρία χρόνια καπνίστρια ελευθερώθηκα από αυτόν τον διαβολάκο που έκανε ότι ήθελε και δεν με άφηνε ούτε μια στιγμή. Είμαι τόσο χαρούμενη που νιώθω τόσο ελεύθερη που όπου βρεθώ και όπου σταθώ μιλάω για αυτό που μου συνέβη και για αυτήν μου την εμπειρία. Προσπαθώ να πείσω τους φίλους και τους γνωστούς να δοκιμάσουν να γευτούν αυτό που γεύτηκα και εγώ.

Λέω ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Χριστίνα για αυτό που έκανε για μένα και ελπίζω το ίδιο να με βοηθήσει να κάνω και στο επόμενο βήμα μου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Με αγάπη

Ξανθή

... Είναι κάτι που δε πίστευα ποτέ πως θα γίνει.

Σπύρος

Αποφάσισα να κόψω το τσιγάρο. Το αποφάσισα όταν είχα γενέθλια για τα 33 μου χρόνια, διαπιστώνοντας πως τα 20 από τα 33 ήμουν καπνιστής.
Πως όμως μπορούσα να το πετύχω αυτό; Το μόνο που μου πέρασε από το μυαλό, εκτός από το ότι είναι αδύνατο, είναι η κουβέντα που είχα κάνει με μια φίλη μου για κάποια γνωστή της στη Θεσ/νίκη που θα με βοηθήσει να το κόψω εύκολα και με λίγα χρήματα. Τα χρήματα τα είχα, δεν είχα να χάσω τίποτα και το δοκίμασα. Έκλεισα ραντεβού, και χωρίς να το καταλάβω είμαι ένα μήνα μετά την επιτυχία και γράφω σε αυτό το τετράδιο. Επιτυχία χωρίς κούραση, στέρηση και χωρίς “νεύρα” όπως μου είχαν πει κάποιοι. Και το αναφέρω ως επιτυχία, γιατί το να κόψεις τσιγάρο, είναι κάτι που δε πίστευα ποτέ πως θα γίνει. Και έγινε έτσι απλά. Χωρίς να το πιστεύω ούτε και στο τέλος από το πρώτο ραντεβού, ούτε και όταν άκουσα τη Χριστίνα γελώντας να φωνάζει πως είμαι έτοιμος να φύγω χωρίς το πακέτο μου, ούτε καν τώρα ένα μήνα μετά.
Κλείνω λέγοντας πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά τόσο εύκολο πια; Είναι δυνατόν;
Σπύρος

... Μήπως μου έκανε μάγια!!!

Συμέλα

Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Χριστίνα που με βοήθησε και συνέβαλε αποφασιστικά με τη μέθοδο που ακολουθεί στη διακοπή του καπνίσματος. Να σημειώσω ότι ήμουν καπνίστρια για περισσότερα από είκοσι (20) έτη, στα δε τελευταία πέντε έτη κάπνιζα περίπου δύο πακέτα τσιγάρα. Με τις δύο τετράωρες συνεδρίες, τη δεύτερη στις 11-6-2012, σταμάτησα να καπνίζω – το δε περίεργο είναι ότι δεν με ενοχλεί και είμαι πολύ ευχαριστημένη και χαρούμενη που δεν καπνίζω. Το ίδιο χαρούμενοι είναι και οι άνθρωποι που με αγαπούν, η δε μητέρα μου αφενός είναι ευχαριστημένη, αφετέρου ανησυχεί μήπως μου έκανε μάγια!!!

Ευχαριστώ!

Συμέλα

... Νιώθω σαν να μην κάπνιζα ποτέ.

Ελίνα

Η χαρά μου είναι απερίγραπτη για το ότι σταμάτησα να καπνίζω και δεν μου λείπει καθόλου. Δεν το περίμενα αυτό. Δεν νιώθω κανένα κενό στη ζωή μου από τη μέρα που το διέκοψα. Ούτε πεινάω περισσότερο, ούτε δεν έχω τι να κάνω με τα χέρια μου. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι διψάω παραπάνω κι αυτό δείχνει ότι τα πράγματα αρχίζουν να λειτουργούν όπως πρέπει. Νιώθω σαν να μην κάπνιζα ποτέ. Τουλάχιστον τώρα ξέρω τι είναι το τσιγάρο, ξέρω γιατί δεν θα το ξαναεπέλεγα ποτέ. Και η επιλογή θα είναι δική μου. Είναι απίστευτο το ότι δεν μου έχει λείψει ούτε για ένα λεπτό έστω και σαν σκέψη. Τη μέρα που άφησα το πακέτο μου εκεί ήταν σαν να ελευθερώθηκα από κάτι. Απίστευτη εμπειρία!

Ελίνα

... "έσβηνα'' τον παλιό τρόπο ζωής μου.

Γιάννης

Σαν σήμερα πριν από δυο χρόνια ακριβώς κάπνιζα το τελευταίο μου τσιγάρο μαζί σου και ''έσβηνα'' τον παλιό τρόπο ζωής μου... Αυτή τη μέρα δε θα την ξεχάσω ποτέ... Πλημμυρισμένος από απερίγραπτα συναισθήματα που μέσα σε δυο μέρες μαζί σου έμαθα τόσα πολλά και κατάφερα αλλά τόσα σημαντικότερα... Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου... Όσες φορές και να στο πω θα έχει αξία... Για μένα ήσουν και είσαι πολύ σημαντική και ήμουν πολύ τυχερός που σε συνάντησα στη ζωή μου... φιλάκια πολλά σε έχω στην καρδιά μου και το ξέρεις!!! Χαίρομαι με κάθε σου επιτυχία, παρακολουθώ τα νέα σου και αυτό μου δίνει πολλαπλή χαρά που γνωρίζω έναν τέτοιο άνθρωπο τόσο σημαντικό!!! Να είσαι καλά και ελπίζω να τα πούμε κάποια στιγμή.

Γιάννης

... Οριστική διακοπή του εφιάλτη του τσιγάρου.

Γιάννης

Έπειτα από χρόνια σκέψης και προβληματισμού για το πώς θα κόψω το κάπνισμα και έχοντας δοκιμάσει διάφορες μεθόδους που αποδείχτηκαν ανούσιες εντελώς,είχα την τύχη να ανακαλύψω τη μέθοδο smoke and stop και μέσω της Χριστίνας να γίνει πράξη και μάλιστα πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά απ'όσο πίστευα, η οριστική διακοπή του εφιάλτη του τσιγάρου.Για εμένα ήταν και παραμένει ο πιο ιδανικός,ολοκληρωμένος και απ' όλες τις απόψεις κατάλληλος τρόπος διακοπής του καπνίσματος και μακάρι να αποκτήσει πολλούς υποστηρικτές γιατί τα οφέλη είναι μόνο θετικά και πολλαπλά στη διάρκεια των ετών και όχι μια προσωρινή λύση που δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα όπως τόσες άλλες.

... Η λύση είναι ήδη μέσα σου .

Ζωή

Ζήτησα την καθοδήγηση της Χριστινας (και λέω καθοδήγηση και όχι βοήθεια γιατί η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δυο είναι πως όταν χρειάζεσαι βοήθεια πρέπει κάποιος να σε συνδράμει · αντίθετα, όταν χρειάζεσαι καθοδήγηση η λύση είναι ήδη μέσα σου, απλά πρέπει κάπως να ξεκαθαριστεί) πριν από 6 μήνες, με φόβο πως δε θα τα καταφέρω άλλη μια φορά να κόψω το κάπνισμα. Από τότε σκέφτηκα το τσιγάρο πολλές φορές, αλλά όχι όπως παλιά. Όχι με πανικό πως θα μου τελειώσει το πακέτο, αλλά με μεγάλη χαρά και ανακούφιση που δεν χρειάζεται πια να αγχώνομαι μη τυχόν και έχασα τον αναπτήρα. Η ποιότητα της ζωής και η διάθεση μου έχει εκτοξευθεί και νιώθω πραγματικά ελεύθερη. Η χριστινα είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και φοβερη επαγγελματίας, που νοιάζεται ουσιαστικά και στηρίζει τους ανθρώπους που καθοδηγεί, με μεγάλη επιτυχία!

... Το μόνο στήριγμα είναι ο ίδιος μου ο ευατός .

Αναστασία

Πίστευα πως χωρίς το τσιγάρο δεν θα μπορούσα να ζήσω. Για μένα το τσιγαρο ήταν το στήριγμα, η παρηγοριά,αλλά και ο μεγαλύτερος μου φόβος για πολλά χρόνια .Η Χριστίνα με βοήθησε να θυμηθώ πως το μόνο στήριγμα μου είναι ο ίδιος μου ο εαυτός.Μου θύμησε τη δύναμη μου και την αγάπη μου σε αυτό που μου χαρίζεται μέχρι σήμερα, τη ζωή μου.Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα και την ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ευγένεια ,την υπομονή και το ειλικρινές ενδιαφέρον της.

bottom of page